A bántalmazás és a lemondás között pockokról posztolt a fideszes Győrffy Balázs

2024. augusztus 23. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Pár órával lemondása előtt még pockokról posztolt a fideszes Győrffy Balázs, aki pénteken délelőtt saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy előző este ittasan bántalmazott egy nőt és ezért távozik a közéletből.

Pénteken reggel, ha valaki éppen a Fidesz EP-képviselőjének és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének közösségi oldalát nézegette, valószínűleg nem sejthette, hogy néhány órával később Győrffy Balázs ki fog lépni a Fideszből. Reggeli posztjában még arról számolt be, hogy a learatott gabona- és repcetáblákról a rágcsálók a közeli, zöld növényzettel borított területekre kezdenek áttelepülni. De „az általuk okozott kártétel mérsékelhető, ha időben gondoskodunk állományuk gyérítéséről”. Ezért az Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az aratás után időszerű a mezei pocok elleni védekezés.

Röpke három órával később már posztját azzal kezdte, hogy elbukott, és ezért vállal minden felelősséget. Lemond EP-képviselői mandátumáról, kilép a Fideszből, otthagyja a közéletet. „A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult” – írta posztjában.

Az egymás utáni két poszt elég szerencsétlenül néz ki a lemondott képviselő Facebook-oldalán. Bár biztosan nem lehet tudni, de a történtek alapján feltételezhető, hogy a pockokról szóló posztja időzített lehetett, vagy esetleg a stábja írhatta helyette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!