Megütött egy kalauzt és összetörte a vécé ajtaját egy férfi a Szombathelyre tartó vonaton

2024. augusztus 20. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak gyanúja miatt indítottak eljárást a férfival szemben, aki kedden kora reggel a Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó Intercity egyik kocsijában kezdett őrjöngeni, majd rátámadott egy kalauzra is, írja a Blikk egy szemtanú beszámolója alapján.

Az egyelőre tisztázatlan okból őrjöngő utas először bezárkózott a vonat egyik vécéjébe, ahol percekig üvöltözött, ütötte a fülke falát és szétverte az ajtaját. Az utasok többsége megijedt, ezért menekülni kezdtek, közben az illető megütött egy jegyellenőrt, később pedig leszállt a kelenföldi állomáson, ahol a szemtanú szerint, a rendőrök megérkezéséig egy forgalomirányító tartotta fel. Végül a XI. kerületi kapitányságra szállították a támadót, akivel szemben rongálás miatt is eljárás indult.

A Blikk megkereste a MÁV-ot is, ahonnan megerősítették a történtekkel kapcsolatos értesülést. Mint a vasúttársaság tájékoztatásából kiderül, a szerelvény nem közlekedett tovább az incidens után, a rendőrségi helyszínelés miatt, ezért a Tatabányára, illetve Győrbe tartó utasokat a következő, Hegyeshalmon és Bécsen át Zürich felé tartó railjetre, míg a Tatára, Komáromba, valamint Győrnél távolabbi helyekre igyekvőket a soproni Tűztorony Intercityre szállították át. A Répcelakra, és Szombathelyre utazók csornai átszállással, 1,5 óra késéssel mehettek tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!