Pont egy focicsapatnyi férfit tartóztattak le az Ercsiben kirobbant szombati tömegverekedés után

2024. augusztus 16. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt tartóztatott le a rendőrség tizenegy férfit, és további négy gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletbe helyezést illetve távoltartást rendelt el a Fejér Vármegyei Főügyészség a hétvégi ercsi tömegverekedés ügyében. Az ügy 2 szereplője szabadlábon védekezik – áll a Fejér Vármegyei Főügyészség pénteki közleményében.

Az ügy egyik gyanúsítottja 2024. augusztus 10-én, szombaton kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha nem vonja vissza egy büntetőügyben tett vallomását, akkor bántalmazni fogják őt és családját. Ezt követően a gyanúsított és társai – közel 20 ember – megjelent a férfi házánál, majd felfegyverkezve többen lövöldözni kezdtek és ütlegelésre alkalmas eszközöket is maguknál tartottak.

Az ügyészség 15 gyanúsított letartóztatását indítványozta, mert „a cselekmény jellegére és az ügyben szereplő személyek közötti viszonyra figyelemmel szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását”.

Augusztus 10-én 13 óra 12 perckor tett bejelentést egy férfi arról, hogy Ercsiben, az Egressy utcában többen rátámadtak a családjára, és gáz-riasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyverrel bántalmazták őket. A támadók két embert megsebesítettek, majd elmenekültek.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, majd hívták a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit. Az adatgyűjtés során világossá vált, hogy két helybéli család közötti vita váltotta ki az erőszakos támadást. Az elkövetőket végül összehangolt akcióban vasárnap, nem sokkal 12 óra után a 6-os főútnál fogták el. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, közülük 15-öt őrizetbe is vettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!