Letartóztattak két brit dílert egy budapesti zenei fesztiválon

2024. augusztus 15. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kábítószer-kereskedelem miatt letartóztattak két brit férfit egy budapesti zenei fesztiválon, közölte a Fővárosi Főügyészség. A fesztivált az ügyészség nem nevezte meg közleményében, de gyanús, hogy a hétfőn véget ért Szigetről van szó.

Az ügyészség közleményében azt írta, hogy a 31 és 24 éves férfit még a hétvégén helyezték egy hónapos letartóztatásba, amiért drogot árultak egy budapesti zenei fesztiválon. A két gyanúsítottat a rendőrség augusztus 8-án, késő este kapta el, miközben egy férfi drogot vett tőlük.

Az ügyészség azt írja, a rendőrség tanúja volt, ahogy az idősebb férfi sátrából elővett egy tasak kábítószergyanús anyagot, átadta a vásárlónak, majd cserébe készpénzt vett át tőle. Ezalatt társa a zsebéből egy másik tasakot vett elő, és a kezébe szórt port az orrán keresztül felszívta.

A rendőrök a két férfit elfogták, ruházatuk és a sátor átvizsgálásakor további porokat, tablettákat (a gyorstesztek alapján amfetamint, kokaint és ecstasyt) és készpénzt találtak.

A rendőrség pár napja tíz fesztiválozóról számolt be, akiket az idei Szigeten kábítószerrel kaptak el. Az akkori adatok szerint a fesztiválon összesen 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb droggyanús szert foglaltak le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!