Tíz embert kaptak el kábítószerrel az idei Szigeten

2024. augusztus 13. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, birtoklás és fogyasztás miatt hét embert vettek őrizetbe a rendőrök az idei Sziget fesztiválon – írja a Police.hu. A rendőrök a rendezvényen lefoglaltak 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb droggyanús szert. Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. A rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról gondoskodtak, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket is.

A helyszínen gyalogosan és elektromos járművekkel látták el a szolgálatot a rendőrök, idén még két holland rendőr is csatlakozott a csapathoz. A BRFK Prevenciós Ponttal készült a fesztiválozóknak, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral és játékokkal várták a látogatókat.

A Sziget környékén a közúti és hajóforgalmat is ellenőrizték. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajója a sziget körül járőrözött a rendezvény ideje alatt. Közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 alkalommal szabtak ki bírságot. Hajózási szabálysértés miatt viszont csak egy feljelentést tettek és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

A személyszállítással kapcsolatos visszaélésék elkerülése érdekében a Közlekedési Hatósággal és a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) együttműködve 664 taxit ellenőriztek, 108 esetben találtak szabálytalanságot.

Korábban írtunk a Sziget fesztivál anyagi vonatkozásairól is. A helyszínen akár 20-25 ezer forintot is meg lehetett keresni egy nap palackgyűjtéssel, miközben a fesztivál olcsó kajáival csak akkor lehetett jól lakni, ha szerencsésen választott az ember.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!