A fenébe, itt kellett volna lehajtani, inkább visszatolatok az autópályán

2024. augusztus 12. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Közlekedésbiztonsági oktatóvideót tett közzé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF), amelyben különösen pofátlan autópályán tolatásokat mutat be. Az egyik rögzített jelenetben egy ponyvás teherautó az autópályán bement a lezárt sávba, miután a sofőr észlelte, hogy túlment a célzott lehajtón. A vezető, mivel letarolta a sávos táblákat, előbb kiszállt és megnézte, nem lett-e baja a járműnek, majd

kitolatott a nyílt pályára, és rükvercben ment el a lehajtóig, miközben szabályosan, a menetirányban érkeztek az autók ugyanazon a sávon.

Egy másik videón rögzített jelenetben egy kocsi a külső sávban tolatott vissza a felhajtóig, majd ott megállt, mert már érkeztek a szabályosan közlekedő autók.

Az MKIF a bejegyzésében azt írja, hogy soha ne tolassunk vissza, ha túlmegyünk egy lehajtón, és akkor se, ha rossz lehajtón mennénk le. A főpályán sem érdemes elkezdeni a kihajtás előtti lassítást, mert erre ott a lehajtósáv. És ha már a lehajtósávon jár az autó, de a sofőr meggondolja magát, akkor se vágódjon vissza a külső sávban haladók közé.

„Inkább néhány perc késés, mint mások vagy saját életed veszélyeztetése” – zárja a posztját az MKIF. Legutóbb egy ráfutásos balesetet vett fel a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. térfigyelő kamerájának felvétele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!