Kovács Gergely szerint egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés

2024. augusztus 12. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha tippelnem kellene: egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés”, mert egyre nagyobb a káosz, mondta Kovács Gergő a Válasz Online-nak.

Bár a Kutyapárt társelnöke és Hegyvidék újonnan megválasztott polgármestere a Telexnek június végén még arról beszélt, nem hiszi, hogy beül a közgyűlésbe, most már azt mondta, beül, noha ő maga sem tartja logikus döntésnek.

Kovács arról is beszélt, hogy a programjában ugyan nem volt benne, de tízszeresére emeli a helyiek parkolási díját a XII. kerületben, a Böszörményi úti parkoló helyére pedig közösségi teret építene. A turulszobor visszatérő téma Kovács életében, most erről azt mondta, a ciklus végére ebben a formában nem lesz a helyén a turul, az első évben viszont nem foglalkozna ezzel, mert vannak fontosabb dolgok.

Azt is mondta,

  • a Kutyapárttal „alapvetően tagadják Gyurcsány Ferenc létezését”, és a DK elnökének választás óta tanúsított viselkedése „inkább azt mutatja, hogy érzi: ennek vége. Hangját felemelve hibáztatja a népet, idegesen nyilatkozik – ez jó jel.”
  • Az MSZP–DK–Párbeszéd-koalícióról azért nincs jó véleménye, mert ismeri őket, a Tiszáról meg azért nincs rossz, mert nem ismeri őket.
  • 2026-ban verhető a Fidesz, sőt két éve is legyőzhető lett volna, „ha nem olyan elképesztően béna kampányt hoznak össze az összefogott ellenzékiek”.
  • Két éve az egyik tüntetésen találtak nála pár gramm füvet, és bár negatív lett a tesztje, emailes elterelésen kellett részt vennie. „Az első kettőt megírtam, hogy meggyógyuljak, és a társadalom része lehessek újra, de nagyon úgy tűnt, hogy a fickó, akinek írom, el sem olvassa – általános buddhista igazságokat válaszolt mindig. Szóval elhanyagoltam az emailezést” – mondta Kovács, akinek emiatt végül félmilliós büntetést kellett fizetnie.

A júniusi önkormányzati és EP-választás után a Telex is készített interjút Kovács Gergellyel, azt itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!