Vízbe akarta fojtani magát egy nő a Dunán, kutyája is vele volt a SUP-on

2024. augusztus 11. – 18:13

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután egy középkorú nő a SUP-járól próbálta magát és kutyáját a vízbe fojtani a Duna budakalászi szakaszán. Azonban a közeli hajótároló munkatársai, valamint a közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészet közös hajós járőrei időben közbeléptek, így sikerült megakadályozni a tragédiát – írta az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet Facebook-oldala.

A bejegyzés szerint a budakalászi Silver Dock hajótároló munkatársa augusztus 10-én délután értesítette a közterület-felügyeletet egy súlyos esetről, amely a Lupa-sziget mellett, a Dunán történt. Egy középkorú nő mentőmellény nélkül, egy kis termetű kutyával a SUP-ján tartózkodott a folyón, és láthatóan többször szándékosan nyomta le a saját fejét a víz alá, ami öngyilkossági kísérletre utalt.

A hajós járőrök azonnal a helyszínre siettek. Mire megérkeztek, a zavart, kétségbeesett nő már a parton volt, és összeroskadva zokogott, a jelek szerint magában és kutyájában is kárt akart tenni. A Silver Dock munkatársa segítette ki a nőt a vízből. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és az elsődleges vizsgálatok után kórházba szállították a nőt.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!