Tompos Márton: Az embercsempészés miatt őrizetbe vett személyek 90 százalékát már kiengedték

2024. augusztus 10. – 11:03

Másolás

Vágólapra másolva

„A Büntetés-Végrehajtás kérdéseimre megírta, hogy Magyarországon összesen 2544 bűnözőt kaptak el embercsempészés miatt, de ebből mindössze 254 van jelenleg is börtönben… tehát a 90%-át – azaz 2290 bűnözőt – szabadon engedtek” – írta a Facebookon Tompos Márton, a Momentum elnöke.

Tompos szerint a bűnözők zavartalanul tevékenykednek Magyarországon és a kontinensen „az állampárt által degeszre tömött zsebekkel”.

Tompos számításai szerint a kiengedett 2290 embercsempész 30 milliárd 857 millió forintot pumpál a feketegazdaságba egyetlen úttal is. „Mindez a magyar kormány áldásos közreműködésével. És akkor ugye ez csak az egyszer elkapott és szabadon engedett bűnözőkre vonatkozik, ki tudja, igazából mennyien foglalkoznak embercsempészettel.”

A déli határszélen folyamatos az embercsempészek munkája, erről a határmenti települések útjai mentén hátrahagyott autók is árulkodnak. Tavaly szeptemberi ottjártunkkor több helyi arról számolt be, hogy a konkrét embercsempészek már csak nagyon ritkán kelnek át a határon a menekülők csoportjaival. Általában a csoporton belül választanak ki egy sofőrt, aki megkapja a slusszkulcsot, valamint egy térképet arról, hol várja őket az autó a határ túloldalán. Néha pedig egy magyar vagy nyugat-európai sofőrt hívnak déli határra, aki általában nem tud arról, kiket is szállít, maximum csak sejtheti. Ezért sajnos azok az emberek, akiket ezekkel a csoportokkal együtt elkapnak Magyarországon, elég ritkán az embercsempészet tényleges szervezői.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!