A Magyar Evangélikus Egyház elnöke bekérette az érdi lelkész holokausztos prédikációjának hanganyagát

2024. augusztus 7. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált a Magyar Evangélikus Egyház elnöke Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész hétvégi prédikációjára, amelyben többek közt arról volt szó, hogy Isten azért nem akadályozta meg a holokausztot, mert a zsidóság elárulta Jézust. Fabiny Tamás püspök a 24.hu-nak azt mondta, saját vasárnapi prédikációjában éppen arról beszélt, hogy nem a mi feladatunk, hogy Isten büntetésének tekintsük az akkori pusztulást.

Fabiny Tamás püspök a lapnak azt mondta, már beszélt Labossával, és bekérette a teljes hanganyagot, hogy megvizsgálja az elhangzottakat. Emellett reagált is az elhangzottakra, jelezve, erre a kérdésre nagyon érzékeny. „Magam is prédikáltam erről vasárnap, Jeruzsálem pusztulásának emléknapján.

Prédikációmban szinte végig ezzel a kérdéssel foglalkoztam, éppen attól a szemlélettől óvva, amely a beszámolók szerint az érdi prédikációban visszaköszönt.”

A Labossa prédikációjáról feltöltött videó az állításairól szóló hírek megjelenése után elérhetetlenné vált, de nem sokkal később egy egyperces verziója újra felkerült a YouTube-ra. A 24.hu megkereste Labossát is, de ő nem reagált semmit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!