Egységes helyjegyet vezetnek be a Volánnál

2024. augusztus 5. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

A MÁV és a Volán összeolvadásának részeként fokozatosan bevezetik a 300 forintos egységes, távolságtól független helyjegyet a Volán buszjáratain – írta a MÁV-csoport hétfői közleménye.

A közlekedési társaság szerint így könnyebben áttekinthetővé és egységesebbé válik a tarifarendszer. Jelezték, hogy a helyjegy nemcsak a MÁV-applikációban váltható meg, hanem a jegy.mav.hu felületén, a vasúti és autóbuszos pénztárakban és a MÁV-Start automatáiban is. A MÁV-mobilalkalmazásban vagy a jegy.mav.hu weboldalon vásárolt helyjegy 5 százalékkal olcsóbb, így csak 285 forint.

Az új, egységes helyjegy először a Budapestről induló és oda érkező távolsági autóbuszokon, a következő lépcsőben pedig a vidéki városok között lesz igénybe vehető. Az újításnak köszönhetően a helyjegyet vásárlók csúcsidőben, fokozott utasforgalom mellett is garantált ülőhelyen utazhatnak.

„A helyjegy minden jegy és vármegye- vagy országbérlet, napijegy, továbbá a jogszabály alapján ingyenes utazási lehetőséget biztosító valamennyi igazolvány és igazolás mellé megvásárolható. Megváltása nem kötelező, de kifejezetten javasolt, különösen a frekventált járatokon, amelyeken a helyjeggyel nem rendelkező utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el – az adott jármű befogadóképességének függvényében” – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!