A DK felfüggesztette a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő Leel-Őssy Gábor párttagságát

2024. augusztus 5. – 14:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította a Demokratikus Koalíció etikai bizottsága azt a beadványt, amelyet a párt egyik alapítója, Leel-Őssy Gábor nyújtott be Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke ellen. A beadvány eljárást kezdeményezett volna a pártelnök ellen az alapszabály megsértése miatt. Az etikai bizottság azonban elutasította a beadványt, mivel annak állításai szerintük nem etikai, hanem politikai jellegűek – derült ki a DK hétfői közleményéből.

Ezzel egyidejűleg etikai eljárás indult a beadványt benyújtó Leel-Őssy ellen, és amíg nem születik jogerős döntés az ügyében, addig a párttagságát felfüggesztik az etikai bizottság kezdeményezésére.

Leel-Őssy korábban arról írt a közösségi oldalán, hogy szerinte belterjessé vált a DK vezetése, Gyurcsánynak pedig le kellene mondania a párt elnöki posztjáról, hogy utat engedjen a vérfrissítésnek.

Később Gyurcsánynak címezve egy levelet is közzétett, amelyben arról ír, szerinte a pártelnök utasította a DK XIX. kerületi Etikai Bizottságát arra, segítsék elő az ő kizárását. Levelében azt írja, az Etikai Bizottság ellene meghozott döntését a párt elnöke rendelte meg.

Leel-Őssy szerint szintén Gyurcsány nyomására hagyták figyelmen kívül az általa benyújtott mintegy 70 oldalas beadványt, amellyel állításait akarta bizonyítani, továbbá egy tanút sem hallgattak meg az ügyében.

„Természetesen könnyedén megcáfolhatod az állításomat. Mindössze a tanúk meghallgatásáról szóló jegyzőkönyveket, felvételeket juttasd el nekem. Ígérem, ha ezek léteznek, azonnal kilépek a Pártból, nem kell velem tovább bajlódj” – írta Leel-Őssy a levélben, aki továbbra is azt szeretné, hogy a párt Országos Etikai Bizottsága vizsgálja ki az ügyet úgy, hogy abba Gyurcsány ne szólhasson bele érintettsége miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!