75 millió forint értékű drogot foglaltak le egy magyar–német rendőrségi akcióban

2024. augusztus 3. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar és német bűnüldöző hatóságok szoros nemzetközi együttműködésnek köszönhetően július 29-én azonosították azt a magyar állampolgárságú, de németországi lakhellyel is rendelkező férfit, aki Hollandiából származó kábítószerek Magyarországra juttatását szervezte meg, írja a police.hu. A magyar-német összehangolt akcióval közel 9000 adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályozni, aminek a feketepiaci értéke 75 millió forint.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A magyar és a német nyomozók egyszerre hajtottak végre kutatásokat a két ország településein. A 60 éves pécsi férfit végül a lakóhelye közelében a Készenléti Rendőrség nyomozói és a helyi rendőrság munkatársai fogták el. A hozzá tartozó ingatlanokban, valamint az autójában összesen közel hat kilogramm kábítószert találtak a nyomozók, amiket lefoglaltak. Az elsődleges vizsgálatok szerint a drog nagy része (közel 5 kilogramm) kristályos, kábítószernek minősülő vegyület, míg kisebb része amfetamin, illetve kokain. A kutatások során a rendőrök találtak még kábítószerek hígításához szükséges vegyszereket, illetve adalékanyagokat, de lefoglaltak informatikai eszközöket és több millió forintot is.

Négy évvel ezelőtt a férfit a német bíróság már jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette. Az ügyben most a pécsi férfin kívül a nyomozók elfogtak még két személyt, akiket szintén kábítószer birtoklásával gyanúsítanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!