Uniós támogatást kapott, mégis magyar pénzből kell befejezni a hévízi beruházást

2024. augusztus 2. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Hazai költségvetésből fejeződhet végül be a korábban EU-s támogatásból indított hévízi gyógyhelyfejlesztési beruházás. A kivitelező félúton abbahagyta korábban a beruházást.

Hévíz fideszes polgármestere, Papp Gábor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fejlemény van a beruházás ügyében. A nyertes vállalkozó 2021 tavaszán vette át a nyílt közbeszerzési eljárás után a munkaterületet. A beruházásra 1,1 milliárd forintot kapott EU-s forrásból (ezt később mintegy 250 millióval egészítették ki. 2023-ban a beruházóval szerződést bontott a város önkormányzata, mert nem fejezte be időben a munkát. Annak mindössze a 25-30 százalékáig jutott.

Egy új kormányhatározat szerint most magyar forrásból fejeződhet be a Hévíz belvárosában lévő beruházás. A belvárosban ennek részeként két utca is új burkolatot és közvilágítást kap, de épül gyógyvizes kút és szabadtéri színpad is. Papp szerint várhatóan augusztusban kiírják az új közbeszerzést a munkára.

Mint azt tavaly is írtuk, Hévízen a tófürdő közelében lévő, szállodákkal, éttermekkel és üzletekkel körülvett rész már évek óta építési terület, ahol park helyett munkagépek fogadják a vendégeket. A város a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében nyert pénzt a felújításra.

A közbeszerzési pályázaton a keszthelyi Fitotron-System Kft. nyert. Borsos Barna László és Borsos Pál Balázs cége az elmúlt években több hévízi pályázaton is szerepelt, például ők nyerték az új buszpályaudvart és kerékpárutakat magába foglaló 724 milliós tendert is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!