Blikk: Már nem gyanúsítja a rendőrség Ábrahám Róbertet Puzsér pofonvágása miatt

2024. augusztus 2. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Ábrahám Róbert azt mondta a Blikknek, hogy már nem gyanúsítják a rendőrök súlyos testi sértés kísérletével. Ábrahám a lapnak azt nyilatkozta: panasszal élt a gyanúsítás ellen, mert a nyomozók még be sem bizonyították, hogy Puzsért ököllel ütötte volna meg tenyér helyett. Hozzátette, hogy ezt a Puzsér kérésére készített szakértői látlelet sem igazolta.

A Blikkhez eljutott határozat szerint érdemi nyomozás nélkül vádolta meg a rendőrség Ábrahámot súlyos testi sértés kísérletével, ezért a gyanúsítást azonnal megszüntették. Ez azt jelenti, hogy a nyomozók hibáztak, amiért hamar megvádolták a bűncselekménnyel. De azt még nem lehet tudni, hogy mivel gyanúsítják meg később, ez a nyomozás eredményétől függ.

Ábrahám a Blikknek még elmondta: Puzsér megragadta az alkalmat, hogy ne pofon miatt kelljen felelnie, hanem egy elhazudott ökölcsapásért. Hozzátette, ha valóban ökölcsapást kapott volna, „akkor most valószínű arról beszélne, hogy lelőttem.” Azzal zárta nyilatkozatát, hogy a nyomozók „sem fogják megúszni ezt a manipulatív kalandot.”

Ábrahám és Puzsér eleinte a közösségi médián keresztül üzengetett egymásnak. De július 19-én tettlegességig fajult a viszály. A IX. kerületi Tűzoltó utcában találkoztak, hogy rendezzék a konfliktusukat, de végül Ábrahám megütötte Puzsért. A Pesti Srácok újságírója az eset után bejelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon, Puzsér pedig a IX. kerületi rendőrségen tett feljelentést. Még aznap őrizetbe vették Ábrahámot, hajnalban rabosították és kihallgatták. Ezután Puzsér hangfelvételt tett közzé a pofonról, ami itt hallgatható meg.

Tusványoson Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét is megkérdeztük a pofonról, aki azt mondta, nem helyes, hogy kollégája megütötte Puzsért, de szerinte viselnie kellene a tettei következményét, és egy igazi férfi nem rohan egyből rendőrhöz. A Huth Gergellyel készített interjúnkat itt nézhetik meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!