Videót tett közzé a rendőrség a 24 éve eltűnt Till Tamás megtalálásáról

2024. augusztus 1. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Till Tamás földi maradványait találták meg – ez hangzott el csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. A 24 éve eltűnt fiú földi maradványainak megtalálásáról a rendőrök egy videót is közzétettek.

„Törékeny, de önálló gyerek volt, akit azzal engedtek el az eltűnése napján, hogy elmehet a közeli vadasparkba, de 13 órára haza kell érnie. Amikor nem ért haza, bejelentették a bajai rendőrségen. Körözni kezdték, bejárták az általa feltételezetten bejárt útvonalat, és keresték a barátoknál, ismerősöknél is” – mondta Petőfi Attila.

Till Tamás 11 évesen, 2000. május 28-án tűnt el Baján. Aznap gyereknap volt a városban. Tamás biciklivel ment el otthonról. Soha többé nem látták. A szülők hiába jelentették be gyermekük eltűnését, a rendőrség nem vette komolyan, mondván, a fiú biztos csak elcsavargott és majd hazakerül. Ám Tamás szülei tudták, hogy a gyermekük nem tenne ilyet. A rendőrség csak 24 órával később eszmélt rá, hogy baj lehet, ám akkor már késő volt, a nyomok kihűltek. 2007-ben egyszer azt hitték, a fiú maradványait találták meg, de bebizonyosodott, hogy nem.

A rendőrök idén június 11-én a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségről azt tudták meg, hogy a bajai gyerekotthon egykori lakója – talán pénzért, talán fenyegetés hatására – részt vett 2000-ben egy gyerekholttest elásásában, de ez akkor még egy ellenőrizetlen információ volt. Ekkor a bajai rendőrkapitányság és más rendőri szervek újra nyomozni kezdtek. A 24 év után megoldódott rejtély további részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!