Igazságtalannak tartja a Lázár által bejelentett hőségpénz elosztását a Vasutasok Szakszervezete

2024. augusztus 1. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Nem ért egyet a hőségpénz elosztásával a Vasutasok Szakszervezete, írja az MTI. A hét elején Lázár János által MÁV-dolgozóknak bejelentett egyszeri SZÉP-kártya juttatást az érdekképviselet szerint a MÁV-Volán minden dolgozója, így a leányvállalatokhoz tartozók is megérdemelnék.

Ahogy korábban megírtuk, Lázár János építési és közlekedési miniszter még hétfői Facebook-bejegyzésében harangozta be a hőségpénzt, hosszan méltatva a MÁV-dolgozók munkáját:

„Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki”.

A miniszter hétfői bejelentése alapján a munkavállalók egy része, a fizikai munkát végző MÁV-dolgozók SZÉP-kártyára egyszeri nettó 200 ezer forintot kapnának. Bár a szakszervezet álláspontja szerint szükséges és jogos gesztus a miniszter által bejelentett fizetéskiegészítés, ugyanakkor átgondolatlannak és igazságtalannak tartja, hogy csak azokon a területeken jár a juttatás, amelyeket Lázár János megjelölt. Közleményük szerint a közösségi közlekedésben mindenki pótolhatatlan és nem lehet köztük igazságos módon különbséget tenni, a miniszteri döntés pedig belső feszültségeket okozhat és megoszthatja a vasutas közösséget.

A szakszervezet emellett azt is kifogásolja, hogy a miniszter nem egyeztetett korábban az érdekképviselettel az intézkedés bejelentése előtt. „Ha az összeget nem lehet növelni, akkor kevesebb fog jutni fejenként, de egy munkavállaló sem maradhat ki a juttatásból” – javasolja a Vasutasok Szakszervezete a miniszternek címzett levelében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!