Radnai Márk, a Tisza alelnöke: Amikor Péterék hívtak, nem volt bennem félelem, csak egyértelműség

2024. augusztus 1. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Azt hitte, hogy húsz évig nem fog történni semmi az országban, ezért el akart menni, most Magyar Péter felkérése miatt mégis marad – mondta a Hvg360-nak adott interjújában Radnai Márk, a Tisza Párt alelnöke. „Amikor Péterék hívtak, nem volt bennem félelem, csak egyértelműség és teljes nyugalom” – mondta.

Radnai beszélt édesapjáról, aki a Jobbik mellett hasonló pozícióban dolgozott, mint most ő a Tiszánál. „Amikor a Jobbikhoz ment, annyit mondtam, ha segíthet egy szélsőjobbos pártot középre terelni, akkor próbálja meg. Én egyébként soha nem szimpatizáltam a Jobbikkal” – fogalmazott. Elmondta, hogy apja támogatta volna anyagilag, hogy Amerikába menjen filmrendezést tanulni, de nem akarta, hogy bármi neki legyen köszönhető a szakmai életében.

Radnai szerint Magyar Pétert nem zavarta a Koltai-ügy. Radnai Márk rendezéséről 2015-ben Koltai Tamás meglehetősen elmarasztaló kritikát írt, a kritikus ezután Radnaitól egy fenyegető privát üzenetet kapott. Magyar erről azt mondta neki, hogy mindenkinek voltak ügyei, az a fontos, hogy fejlődjenek. „Már 2015-ben beláttam, hogy nem helyes, amit tettem, és azonnal elnézést kértem érte. Egy interjúban megkérdeztek, nem túl sok-e a bocsánatkérés a Tisza körül. Inkább az a baj, hogy a magyar politikai életben soha semmiért nem szokás bocsánatot kérni” – mondta.

Saját és Magyar lobbanékonyságáról elmondta, hogy ő színészként vette fel ezt a tulajdonságot, de vállalkozóként már érezte, hogy másképp kell kommunikálni. Magyar szerinte

„képes lesz utcai harcosból miniszterelnökké fejlődni, de az utat végig kell járnia, hogy olyanná válhasson, amilyennek az ország vezetőjének lennie kell”.

Magyar Péterrel egyébként arról szoktak egyeztetni, hogy milyen stratégiai programokat, rendezvényeket indítsanak, hogyan szervezzék a közösségüket. „A választási hajrában volt, hogy neki is volt bizonyos elképzelése, meg nekem is, de mindig tudtuk közelíteni egymáshoz, hangos szó nélkül.”

A Fideszben legjobban a korrupció zavarja, ami szerinte generációja életét árnyékolja be, mert „egyik szakmában sem lehet kiteljesedni, mert a vezetőket politikai, és nem szakmai alapon nevezik ki”. Radnai Márk magáról elmondta, hogy a ferences gimnázium, ahova járt, nyíltan szélsőjobboldali közeg volt, ő otthonról a konzervatív-liberális gondolkozást hozta. „Ezután az SZFE erősen liberális közege tényleg nagy fordulat volt, de művészettel nem is lehet úgy foglalkozni, ha nincs meg a beleélő képességünk minden ember iránt” – mondta. Hozzátette: „az SZFE fontos állomás volt a jellemfejlődésemben, előtte sokkal sarkosabban gondolkoztam”.

Lobbanékony természetű rendező + hazafi – ki az a Radnai Márk, akiből a Tisza Párt alelnöke lett? című cikkünkben részletesen is bemutattuk Radnait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!