Pokorni Zoltán: Kovács Gergely állandó kelléke a sörösdoboz, a cigaretta meg az átizzadt póló

2024. augusztus 1. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Én is azt gondoltam, hogy Kovács Gergely pártelnök sajátos stílusa, állandó kellékeként a sörösdobozzal és a cigarettával meg az átizzadt pólóval egyfajta üvegplafont helyez fölé”– mondta a Mandinernek adott interjújában Pokorni Zoltán, a XII. kerület októberben távozó fideszes polgármestere az őt váltó kutyapárti politikusról.

Szerinte ez a hegyvidékiek egy részénél igaz is volt, „ráadásul mindezt tetézte a drogkereskedelem, ami semmiképp nem magánügy”. Elmondta: Kovácsnál ez nem megkérdőjelezte a közügyek „vitelére alkalmasságot”, hanem megerősítette a Kutyapárt „antipárt” jellegét. Pokorni szerint ez nem idegen a magyar politikában, mert kis túlzással a Fidesz rendszerváltás környéki, farmerdzsekis, hosszú hajas sikerei is ebből táplálkoztak annak idején. „Nem csak a kutyák, a Tisza Párt is a teljes establishmenttel szembemenő kommunikációt választott” – tette hozzá.

A távozó polgármester elmondta, hogy néha van benne ingerültség, de a polgárok többsége így döntött. „Sokan azt gondolják, hamar csődbe viszi majd a kerületet. De nem olyan egyszerű csődbe vinni egy önkormányzatot, megvan a bürokráciának a maga tehetetlensége, jogi szabályozottsága” – mondta. Szerinte a leendő polgármester szimbolikus politizálással foglalkozik, ezt mutatja a kerületi turulszobor ügye, ami szerinte „aranybánya” lehet Kovács Gergelynek.

A júniusi választással kapcsolatban azt mondta Pokorni: nem gondolja, hogy „az országos kampányok tekintetében lehetne két síkon futni, külön az értelmiségnek, külön a kevésbé iskolázott polgároknak”. Szerinte viszont a leegyszerűsítő üzenetek nem a Fidesz, hanem a modern politika problémája. „Nem tudom, hova vezet ez a mostani út, csak azt, hogy ez már nem az én világom. Én nem kívánom a lájkok számában mérni az igazamat, nem ezért vágtam bele a politikusi hivatásba” – mondta a Magyar Péter-jelenségről.

„Valószínűleg sosem volt olyan pillanat az életemben, hogy mindenben egyetértettem volna a Fidesszel” – mondta a Telexnek adott interjújában Pokorni Zoltán. Beszélt az „emberarcú fideszes” jelzőről, és arról is, hogy harminc év után megunta a politizálást, inkább visszamegy tanítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!