Nem indít nyomozást a rendőrség a gyermekintenzívet betegen ellenőrző járványügyi dolgozó ellen

2024. július 31. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálta az eset körülményeit, majd feljelentéskiegészítést is elrendelt, de végül nem indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kormányhivatali dolgozónak az ügyében, aki maszk nélkül végzett ellenőrzést az egyik fővárosi gyermekintenzíven még júniusban, majd bejelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik – írja a Magyar Hang.

A történtek után azonnali intézkedéseket rendelt el Budapest Főváros Kormányhivatala és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOVKI), valamint a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikája is (itt is járt az ellenőr, noha ott betegekkel nem találkozott). A Népszava akkor azt írta, hiába köhögött az ellenőr, a dolgozók kérése ellenére csak rövid időre vette fel a maszkját.

A GOVKI gyermekkardiológiai intenzív részlegén szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülötteket kezelnek. A csecsemők immunrendszere még kialakulatlan ebben a korban, szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először. A szamárköhögés lappangási ideje 2-4 hét.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a Magyar Hang megkeresésére közölte, eddig nem merült fel, hogy akár az ellátottak, akár a dolgozók körében bárki megbetegedett volna.

A BRFK a Magyar Hang kérdésére hétfőn azt írta, a feljelentést elutasították, a vonatkozó törvény szerint ugyanis a „feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!