Vizsgálja a rendőrség a gyermekintenzívet betegen ellenőrző járványügyi dolgozó ügyét

2024. június 24. – 07:21

Másolás

Vágólapra másolva

Maszk nélkül végzett ellenőrzést egy hete a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa az országos kardiológiai intézet gyermekintenzív osztályán. Két nappal később ő maga jelentette be, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik. A történtek után azonnali intézkedéseket rendelt el Budapest Főváros Kormányhivatala és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOVKI), valamint a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikája is – merthogy itt is járt az ellenőr, noha ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt.

A Magyar Hangnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta az esettel kapcsolatban, hogy azzal összefüggésben feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Az ellenőrt foglalkoztató Budapest Főváros Kormányhivatala az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtett minden szükséges intézkedést, értesítették a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendeltek el.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet gyermekkardiológiai intenzív részlegén szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülötteket kezelnek. A csecsemők immunrendszere még kialakulatlan ebben a korban, szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először. A szamárköhögés lappangási ideje 2-4 hét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!