Felgyújtotta barátja házát, a bent alvó férfit a kutyája ébresztette fel

2024. július 29. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy munkahelyi konfliktus miatt gyújtotta fel ismerőse házát egy férfi Komádiban, miközben az illető odabent aludt, derül ki az erről szóló ügyészségi közleményből. Az ügy két érintettje azután ismerkedett meg, hogy a vádlott 2018-ban Komádiba költözött, ahol közösen vállaltak alkalmi kőműves munkákat. A konfliktus is egy ilyen közös munka közben alakult ki köztük, 2023 márciusában.

A gyújtogatásra azután került sor, hogy mindketten egy helyi presszóban szórakoztak. A sértett olyan ittas volt, hogy helyszínen lévő édesapja hazaküldte aludni, a későbbi elkövető és a sértett édesapja pedig záróráig maradtak, de ezután mindketten hazamentek. Az ittas vádlottnak lefekvés után jutott eszébe a korábbi vita, ezért elhatározta, hogy megleckézteti barátját.

Egy közeli benzinkúton közel két liter benzint vásárolt, majd a sértett otthonához ment, ahol látta, hogy a férfi a házban van. A benzint az utcáról rálocsolta az egyik szoba zsalugáterére, ezután bement az udvarra, ahol a bejárati ajtót is lelocsolta, majd meggyújtotta. Ezután egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol ivott egy sört, majd hazament aludni.

A sértett háza lángra kapott, a bent alvó férfit a kutyája ébresztette fel, így szerencséjére ki tudott menekülni az égő bejárati ajtón keresztül, majd az udvaron egy lavórból vizet öntött magára. Közben megérkeztek a katasztrófavédelem munkatársai, akik eloltották a tüzet. A vádlott vallomása szerint nem akarta megölni ismerősét, de tudta, hogy a fa nyílászárók meggyújtásával az egész ház lángra kaphat, és később beismerte tettét.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a gyújtogatót. Az indítványban az szerepel, hogy a férfit ítélje 9 év fegyházbüntetésre, és 9 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától az ügyet tárgyaló Debreceni Törvényszék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!