Tőkés László: Nem kérünk a teremtett ember elfajulásához vezető genderideológiából

2024. július 27. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Tőkés László református lelkész, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, volt EP-képviselő szólalt fel Orbán Viktor előtt. Azt mondta többek között, hogy a tusványosi fesztivál az elmúlt 35 évben kiállta az idők próbáját, „a nem egyszer ellene indított sanda támadásokat”, és magyar politika kiemelkedő eseményeként szolgálja a közös jövőépítés nemes ügyét.

„Manapság erőnket meghaladó kihívásokkal ostromol bennünket a gonosz” – fogalmazott Tőkés, hozzátéve: bátran szembe kell szállni a gonosz erőkkel. „No war, no migration, no gender. Nem kérünk a háborúból, sem a törvénytelen migrációból, sem a teremtett ember elfajulásához vezető genderideológiából, sem az etnikai manipulációból.”

A tavalyi fesztiválhoz képest a háborús helyzet csak fokozódott Tőkés szerint, sőt, Izraelben újabb háború tört ki.

„A trombita hangja és az ágyúdörej elnyomja a békeszerető emberek szelíd szavát.”

Mindeközben Európa hallgat, és Magyarország a békepárti álláspontjával magára maradt, folytatta.

Arról is beszélt Tőkés, hogy 35 évvel ezelőtt, a rendszerváltás után másmilyen Európáról álmodoztak Orbán Viktorral és Németh Zsolttal. Mint fogalmazott: Európa varázsa mára megfakult, a brüsszeli bürokraták fogságába került, és idegen istenek Európa elrablásán mesterkednek.

Tőkés a következő tusványosi fesztiválra már a Patrióták Európáért pártcsalád tagjait, képviselőit is várja. Reméli, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két EP-képviselője kilép az Európai Néppártból, és csatlakozik a Fidesz új, európai pártcsaládjához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!