Pottyondy Edina nem kapott időpontot fellépésére a fideszes vezetésű Sopronban

2024. július 27. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tarthatja meg soproni stand-upját Pottyondy Edina, mert a fideszes vezetésű város önkormányzati fenntartású művelődési háza erre nem talált időpontot.

„Az önkény nem lopakodik. Sopronban például önelégülten röhög az arcunkba” – írta Facebook-posztjában a politikiai, társadalmi ügyeket fellépései középpontjába állító humorista, közéleti gondolkodó.

„A politikai közösség, ami szeret úgy hivatkozni magára, mint akik ‘sosem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük’, Sopron városában nem ad termet a stand-up előadásomra,

nem engedi a saját polgárainak, a saját választóinak, hogy maguk döntsenek arról, hogy meghallgatják-e Pottyantós kisasszonyt”.

Volt, hogy nem, aztán mégis

Nem először járt így a stand-upos, tavaly egy meghirdetett fellépésére a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központba már több mint 60 jegyet eladtak, amikor a rendezvényt lemondták, új időpontot pedig sehogy sem kapott a Dumaszínház. Igaz, miután az ügy széles körben ismertté vált, a gyulai önkormányzat kezelése alatt álló intézmény szeptemberre mégis talált időpontot, így az előadást megtartották.

Pottyondy ezúttal erre nem kapott módot Sopronban, így a 60 ezres városban tervezett rendezvényt a háromezer lakosú Fertődön tartja meg. Igaz, ezt a várost is fideszes polgármester irányítja 10 éve – annyira, hogy az előző választás után az idein sem indult senki Bognár Zoltán ellen –, de az ottani helyszínen kapott időpontot a humorista november 30-ra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!