Reméljük, nem az EU-s kilépést készítette elő – érkeznek az ellenzéki reakciók Orbán beszédére

2024. július 27. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

EU-ból kilépés előkészítése; Trump, Trump, Trump és „velejéig romlott ember bűnös önfelmentése” – egymás után érkeznek az ellenzéki pártok és politikusok reakciói Orbán Viktor tusványosi fesztiválon tartott beszédére. Orbán a racionális oroszoktól az agresszív törpén át jutott el a világrendszerváltás nagy stratégiájához. Az eseményt percről perce közvetítettük a helyszínről.

A Tisza Párt közleménye szerint a miniszterelnök „ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek”. A Tisza végigvette, miről nem beszélt Orbán: a forráshiány miatt elmaradó gyerekműtétekről, a szétvert oktatásról, a hárommillió létminimum alatt élő emberről, és arról, hogy Magyar Pétert nem hagyják felszólalni köztelevízióban.

A Tisza közleménye nem hagyta szó nélkül Orbán „liberális, slim fitt-szerkós, latte avokádós, mindenmentes, öntetszelgő politikusokra” tett megjegyzését sem, azt írták: „Szerintünk a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak. Azok viszont nem, akik a magyar adófizetők pénzét gátlástalanul ellopják, és a családjuknak, haverjaiknak juttatják. Testalkat ide vagy oda.”

„Miről szólt Orbán tusványosi beszéde? Trump, Trump és Trump.
Miről kellett volna szólnia? Arról, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV” – írta rövid közleményében a Momentum.

A DK szerint a „nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, politikai ámokfutásának következménye”. Szerintük Orbán a világ helyett csak szörnyű politikai szövetségeseinek érdekeit látja, politikája nem építi, hanem elveszíti Magyarországot.

„Aki egyszerre állítja, hogy Európa, mint politikai projekt halott, de mint katonai, védelmi projektet építeni kell, az nemcsak, hogy nem érti, közös politika nélkül nincs közös védelem, hanem egyenesen a magyar embereket veszélyezteti” – írta a DK. Orbán azon kijelentését, hogy az ő politikája védi meg az embereket cinikusnak tartják, „egy erkölcsileg velejéig romlott ember bűnös önfelmentésének”.

„Csak remélni tudjuk, hogy beszédében Orbán Viktor nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból”

– írta az MSZP nevében Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, majd azt sorolta fel, hogy miről nem beszélt a miniszterelnök. „Sajnálatos módon a miniszterelnök elfelejtett beszélni arról, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a közelmúltban egymilliárd eurónyi hitelt kellett felvennünk Kínától, miközben elbuktuk a hazánknak járó EU-s pénzeket” – írta. Ahogy nem beszélt szerinte, hogy az állam ma többet költ az államadósságra, mint az egészségügyre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!