Darázscsípés miatt meghalt a szanki postás

2024. július 26. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Munkavégzés közben meghalt a szanki postás, írja a Blikk a Postás Szakszervezet csütörtöki Facebook-posztjára hivatkozva. Az eset körülményeiről csak annyi szerepel a bejegyzésben, hogy a kézbesítő halálát darázscsípés okozta, de az nem derül ki, hogy a csípés allergiás reakciót váltott-e ki, vagy más okozta a Bács-Kiskun vármegyei település kézbesítőjének halálát.

Nem ez volt az első eset, amikor egy postás munkavégzés közben halt meg a közelmúltban. Egy hete a Bács-Kiskun vármegyében található Kelebia kézbesítőjét szállították kórházba életveszélyes állapotban, miután munka közben rosszul lett a több mint 40 fokos melegben. Hosszú ideig feküdt eszméletlenül a tűző napon, mielőtt a járókelők értesítették a mentőket, majd helikopterrel kórházba szállították, ám nem tudták megmenteni az életét.

A szanki postás halálával kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Magyar Postának, cikkünket a válaszokkal frissítjük.

Frissítés 14:30-kor: A Magyar Posta az MTI-n keresztül juttatta el az ügyről szóló közleményét, eszerint az 54 éves kézbesítő a darázscsípés miatt fellépő allergiás reakció következtében halt meg. Mint írják, a baleset július 22-én történt, a szanki kézbesítő életét a mentők és a helyszínre érkező háziorvos is próbálta megmenteni, azonban kórházba szállítása után elhunyt. A haláleset körülményeit az illetékes munkavédelmi hatóság a kórházzal együttműködve vizsgálja. A Magyar Posta Zrt. a postást saját halottjának tekinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!