A Tisza Párt szerint azért nem hívták őket Tusványosra, mert a Fidesz retteg vitázni a valódi ellenzékkel

2024. július 26. – 09:15

A Tisza Párt szerint azért nem hívták őket Tusványosra, mert a Fidesz retteg vitázni a valódi ellenzékkel

Másolás

Vágólapra másolva

“A Fidesz retteg a nyílt vitáktól a valódi ellenzékkel” – ezzel kommentálta a Tisza Párt, hogy a tusványosi fesztiválon a kormánypárti képviselők nem hívták meg vitára őket.

“Vajon miért fél meghívni a Fidesz a minden harmadik magyar választó által támogatott TISZA Párt vezetőjeként egy nyílt vitára bármelyik közpénzből finanszírozott táborába (Tusványos, MCC Feszt, Tranzit…). Vajon miért játssza el a vitát a Patyomkin ellenzék a Fidesszel?” – írta a párt a közleményében.

Ahogy azt egy csütörtöki cikkünkben írtuk, a tusványosi fesztiválon minden évben van pártpolitikai kerekasztal-beszélgetés. Az elmúlt évek vendégeit végigböngészve gyorsan szemet szúrhat, hogy ezeken az ellenzékből csak az MSZP, az LMP és a Jobbik jelent meg. És ez idén sincs másként. Kormánypárti oldalról Deutsch Tamás (Fidesz) és Nacsa Lőrinc (KDNP), az ellenzékből pedig Molnár Zsolt (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP) és Lukács László György (Jobbik) volt ott a csütörtök délutáni beszélgetésen.

Nem kapott meghívót a fesztiválra a mostani EP-választáson 30 százalékot elért Tisza Párt, mint ahogy a DK, a Mi Hazánk, a Kutyapárt és a Momentum sem.

Mesterházy Attila, Schiffer András és Molnár Zsolt is vitázott a tusványosi fesztiválon idén. Előbbi kettőnek semmilyen formális politikai tisztsége nincs már, Mesterházy tavaly alapított pártja még egyetlen választáson sem indult el, Schiffer pedig évek óta már csak a partvonalról szakért.

Németh Zsolt, a tusványosi fesztivál szervezője a Telexnek azt mondta, „nem volt olyan megfontolás” a szervezésben, hogy ne hívják meg azokat a pártokat, amiknek kimutatható társadalmi támogatottsága van. Már csak azért sem, mert szerinte „ma már nagyon nehéz megmondani, hogy melyik ellenzéki pártnak milyen támogatottsága és befolyása van. "Pár évvel ezelőtt az MSZP például lényegesen nagyobb befolyással rendelkezett, mint most”. Az invitálásokat pedig „részben az elmúlt évek tapasztalatai, az együttműködések, a létező kapcsolatok befolyásolták”.

A Tisza Párt pénteki közleményében egyébként nem csak azt rótta fel, hogy nem hívták őket Tusványosra (sem), hanem a többi sérelmeit is. A Magyar Péter nevével fémjelzett ellenzéki párt szerint a Fidesz utasítása miatt a közmédiába nem engedi be az “ellenzék vezetőjét” élő adásba. “Vajon miért asszisztál a Médiahatóság ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc TV2-je és az Origo valamint az Index nevű hírportálja naponta bűncselekménnyel vádolja a TISZA Párt képviselőit, úgy, hogy nem adja meg a válaszadás lehetőségét?” – írta a párt.

A közlemény szövege pedig így folytatódik: “Mitől retteg miniszterelnök úr? Mitől rettegsz Tóni? Mitől rettegsz Gergő? Mitől rettegsz Orbán Balázs? Féltek talán, hogy 10 perc alatt összedől a hazugságotok kártyavára, amit oly gondosan építgettek 14 éve közpénz ezermilliárdokból? Ha azt gondoljátok, hogy a magyar emberek továbbra is el fogják tűrni az adófizetői pénzen kitartott göbbelsi propagandátokat, akkor súlyosan tévedtek. Szeptembertől új világ jön” – bár arra nem tért ki a közlemény, hogy ez utóbbi mondatával mire utalt, mi lesz szeptemberben. (A fővárosi közgyűlés, amelyben már a Tisza Párt is benne lesz, csak októberben áll majd fel.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!