Bakondi György: Az afgán titkosszolgálat döntötte el, hogy ki juthat be Európába

2024. július 25. – 11:15

Bakondi György: Az afgán titkosszolgálat döntötte el, hogy ki juthat be Európába
Bakondi György a miniszterelnök Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja, Melissa A. Ford a Texas Public Policy Foundation’s Secure and Sovereign Frontier Campaign politikai igazgatója és a moderátor, Veres Kristóf György a Danube Institute külkapcsolati vezetője Tusványoson, 2024. július 25-én – Fotó: Cseke Balázs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül veszélyes lehet, ha a Soros-terv alapján évi 1 millió migránst beengednek az Európai Unió területére, pár éven belül ugyanis a politikai palettát is alapjaiban átalakíthatják a menekültek. Erről beszélt Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója, a miniszterelnök Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja a tusványosi fesztiválon csütörtök délelőtt.

És miért veszélyesek a menekültek? Bakondi szerint nagyon nehéz elképzelni, hogy a migrációs hátterű, muszlim szavazópolgárok nemzeti-konzervatív-keresztény pártokra szavazzanak. Márpedig ez a veszély nem is a távoli jövőben következhet be, a miniszterelnök főtanácsadója szerint több nyugat- és észak-európai ország nagyvárosaiban már most ötven százalék felett van az illegális bevándorlók aránya. „Ma már a németországi általános iskolákban a német diákok áttérnek a muszlim hitre, mert a többséghez szeretnének tartozni” – állította.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a magyar kormány a 2015-ös népszavazás után arról döntött, hogy megakadályozzák az illegális migránsok belépését az országba. Ezért is építettek műszaki határzárat, ismertebb nevén kerítést a déli határra. Meglepő állítást tett a főtanácsadó: a magyar kerítés valójában rossz, mert a kormány egyetlen fillért sem kapott az Európai Uniótól az építésére.

És hol vannak jó kerítések? Törökországban például 5 méteres falakat húztak fel, de a görög kerítést is dicsérte Bakondi. Varga Mihály pénzügyminiszter szerette volna megmutatni a határkerítést az unió pénzügyi biztosának, hátha kapunk plusz forrásokat a fejlesztésre. Johannes Hahn azonban egyéb elfoglaltságaira hivatkozva elutasította a meghívást.

Arról is beszélt Bakondi, hogy a magyar-szerb határon évekig afgán bűnbandák uralták a terepet, akik adót szedtek a menekültektől, és a magyar rendőrökre támadtak. A főtanácsadó szerint ezeket a bandákat Afganisztánból irányítják, sőt, azt is állította, hogy a bandafőnökök valójában az afgán titkosszolgálat tagjai.

„Az afgán titkosszolgálat döntötte el, hogy ki juthat be az Európai Unióba.”

Azt mondta, hogy az afgán bűnbandákat tavaly ősszel a szerb rendőri erők már ki tudták szorítani, így most a horvát-bosnyák határon próbálkoznak. Az új migrációs útvonal Bakondi szerint Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia és Olaszország lett. A magyar határhoz idén jóval kevesebben érkeztek, de fennáll a helyzet, hogy bármikor visszatérhetnek ide is a migránsok, ezért készenlétben kell tartani a rendőri erőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!