Emberöléssel vádolják a férfit, aki halálra késelte az egykori ökölvívóedzőt egy békéscsabai hotelben

2024. július 24. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves büntetlen előéletű érdi férfi ellen, aki tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel szállóvendégeként késsel több alkalommal megszúrta a hotel biztonsági alkalmazottját, Szabó Sándort, a magyar válogatott egykori ökölvívóedzőjét.

A vádirat szerint a 28 éves férfi tavaly augusztus 15-én este egy békéscsabai hotelben vacsorázott és italozott barátnőjével, testvérével és a munkatársaival. Az alkoholtól a férfi hangoskodni kezdett, agresszívan viselkedett a felszolgálókkal, késsel a kezében fenyegetőzött, az egyik pincérnőt szidalmazni kezdett, amikor nem akarta őt kiszolgálni.

A szálloda ekkor szólt Szabó Sándornak, aki a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének volt a vezetője, a hotel rendszeresen őket értesítette, ha valamilyen atrocitás történt.

Az 53 éves bokszoló kocsiba ült, majd a hotelhez hajtott. A 28 éves férfi erre előkapott barátnője hátsó zsebéből egy 7 cm pengehosszúságú bicskát, és elindult a parkolóba, ahol a két férfi összeverekedett. Az információk szerint Szabó fejbe verte a balhézó vendéget, aki elesett, majd előkapta a kést és többször megszúrta a vele szemben álló férfi bal lábát. Ezután verekedni kezdtek, ami odáig fajult, hogy a balhézó férfi arcon és mellkason szúrta az egykori ökölvívót, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A késelőt az egyik munkatársa, egy 46 éves budapesti férfi rángatta el a helyszínről, majd a sportpálya környékén bujkáltak. Végül egy kollégájuk jött értük kocsival, majd egy Monorhoz közeli tanyán rejtőztek el a hatóságok elől.

A főügyészség a 28 éves férfi letartóztatásának fenntartásán túlmenően arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét férfit – ha beismerik, amit tettek – végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Emellett a 46 éves férfinak bűnpártolás miatt kell felelnie, mivel segített társának elszökni a helyszínről, valamint segítséget nyújtott ahhoz, hogy társa a hatóságok üldözése és a büntetőjogi felelősségre vonás elől elmeneküljön.

Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!