Futva menekült a piros lámpán átszáguldó Mercedes sofőrje, miután letarolt egy Suzukit

2024. július 23. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat hajnalban egy Mercedes piros lámpán áthajtva ütközött bele egy szabályosan közlekedő Suzukiba a budapesti Róbert Károly körút és a Lehet utca kereszteződésében. A Suzukiban ülő sofőr meghalt, a Mercedesben ülők pedig elmenekültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán írta le az esetet, és tette közzé a balesetről készült videófelvételeket. A BRFK azt írta a Suzuki sofőrjének esélye sem volt, hiába fékezett, amikor látta az óriási sebességgel közeledő Mercedest.

A balesetet okozó 20 éves sofőr és az egyik utasa az ütközés után egy pillanatig sem gondolta, hogy felelősséget kellene vállalni, mentőt hívni, bármit segíteni, ők inkább gyáván elfutottak, írta a rendőrség. A Mercedest vezető holland állampolgárságú férfit és utasát a BRFK Bűnügy Bevetési Osztálya fogta el végül. A Mercedesben ült még egy ember a hátsó ülésen, ő volt az egyetlen, aki nem szaladt el..

A vétlen Suzuki vezetőjéért a helyszínen és a kórházban is mindent megtettek a mentők és az orvosok, de a végül a férfi hétfőn meghalt. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály a holland állampolgárságú sofőrt és utasát gyanúsított kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az eljárást szakértők bevonásával folytatják. A BRFK megjegyezte, hogy a gyorshajtás és a közlekedési szabályok semmibevétele az egyik vezető halálok a közlekedési balesetek közt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!