Polgárőrként dolgozik a Hír TV-től kirúgott Pálffy István

2024. július 20. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hallottunk Pálffy Istvánról azóta, hogy 2023-ban mindössze egy nap után kirúgták a Hír TV-től, miután azt találta mondani a Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetése során, hogy „türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”. Most a Blikk talált rá a volt műsorvezetőre, aki mint kiderült, polgárőrként dolgozik Balatonkenesén.

Pálffy a lapnak elmondta, hogy valójában már négy éve szolgál, a Covid idején kezdte, akkor főleg az idősek védelme és ellátása volt a feladatuk. „Manapság autóval, biciklivel vagy éppen gyalog járom a helyet az előírt egyenruhában, ez már rutinszerűen megy. Alapvetően ez egy kétezer fős, nyugis település, de a nyár beköszöntével minket is eláraszt a tömeg. Fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása is a feladataink közé tartozik, de a balesetek megelőzése és kezelése is. Egy motorcsónakunk is van, ha szükség lenne ránk a vízben” – mondta a lapnak.

A volt műsorvezető azt is elmesélte, hogy érte már a munkája során fizikai atrocitás, egyszer egy kerti partira hívták ki őket, mert túl hangosnak találták a szomszédok, de „két kölyök” rájuk támadt és dulakodni kezdett. „Szerencsére a társaság többi tagja leszerelte őket, nem történt komoly baj, így végül nem is jelentettük – mondta. – Egy másik alkalommal a sötétből támadt rá valaki, de mint mondja, „ezek viszonylag ritka esetek, alapvetően minden rendben szokott menni.”

Pálffy István még a Hír TV műsorvezetőjeként – Forrás: Hír TV
Pálffy István még a Hír TV műsorvezetőjeként – Forrás: Hír TV

Pálffy a Blikknek azt is elmesélte, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnökségében is dolgozik, de jelentkezett tartalékos katonának is, azonban nem sikerült a Magyar Honvédség szolgálatába állnia, mert túl sok időt vett volna igénybe az összes vizsgálat.

„Felkerestem a Veszprém vármegyei parancsnokságot, ahol az alezredes parancsnok tájékoztatott, hogy többek között orvosi, alkalmassági, pszichológiai vizsgálatokon és egy felkészítő táboron is részt kell vennem, és mire a menetrend végére érek, nagyjából kilenc hónap telik el” – magyarázta Pálffy. Mivel novemberben tölti be a nyugdíjkorhatárt, vagyis a 65 évet, végül nem vágott bele a procedúrába, mert mindössze három hónapot szolgálhatott volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!