Listázta a Donald Trumppal viccelődő mémoldal lájkolóit a nagykőrösi önkormányzat lapja

2024. július 19. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon nem vicces címmel jelent meg egy rövid véleménycikk a nagykőrösi önkormányzat nyomtatott helyi lapjában pénteken. A szerzőt az egyik helyi mémoldal, a Nagykőrös, a mi káoszunk Facebook-posztja háborította fel annyira, hogy egészen drasztikus eszközt ragadott. A cikket csak sz néven írta alá. Érdekes egybeesés, hogy a lap – képviselő-testület által kinevezett – felelős szerkesztőjének neve is ezzel a betűvel kezdődik.

Az ellenzéki csicska mémoldalként bemutatkozó oldal vasárnap tett közzé egy mémet Donald Trumpról, miután a volt amerikai elnökre rálőttek az egyik választási gyűlésen. A helyi lap publicistája azon háborodott fel, hogy még egy merénylet sem villantja fel a STOP, ezzel nem viccelődünk gondolatot a mémoldal szerkesztőinek fejében. „Az oldal szerkesztői arctalanok, nem adják nevüket a produktumukhoz. A like-olók, vicces jelet tevők nevei viszont olvashatóak. Jelen sorok írásakor 25-en voltak” – folytatja az önkormányzati lap szerzője, és listázta a cikkben a 25 lájkoló nevét.

És mi a tanulság? Ismét átadjuk a szót sz nevű publicistának: „A posztolónak, tetszikelőknek, viccesnek találóknak érdemes lenne elgondolkodni, hogy min poénkodnak. Felmerülhet, hogy egy szörnyű tett, egy merénylet megítélése miként változhat, ha poénkodássá lesz a róla kialakuló közbeszéd. Ha ma ez az amerikai eset vicces, akkor holnap akár már egy közelebbi is vicces lesz? Lehetne ezen elmélkedni, de felesleges. Egy ilyen szörnyűség nem lehet poén tárgya, nagyon nem vicces! Aki ilyesmin poénkodik, annak ideje lenne magába néznie!”

Forrás: Nagykőrös Önkormányzati Hírek
Forrás: Nagykőrös Önkormányzati Hírek
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!