Egy év alatt több mint 2500 gyorshajtót fogtak az Árpád hídon

2024. július 19. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Talán a kétszer három sávos, autópályaszerű úttest, talán a több évtizedes szokásrend az oka, hogy továbbra is rengeteg a gyorshajtó az Árpád hídon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a tavaly július 1-én, az éjszakai órákban egy spontán autóverseny miatt történt baleset óta végzett rendszeres ellenőrzések során gyorshajtáson ért 2538 autó és 2200 más jármű 86 és 95 km/óra közötti sebességgel ment át a hídon Pestről Budára, vagy az ellenkező irányba, a leggyorsabb autós pedig 161 km/órás tempóval száguldott. Ő 260 ezer forint közigazgatási bírságot kapott. Az ellenőrzésekről készült a rendőrség videója.

Léránt Krisztán, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának megbízott vezetője szerint a hídon történt gyorshajtások száma és mértéke nem kiugró a főváros más környékeihez képest, különösen az Árpád híd nagy forgalmát is figyelembe véve. Ennek ellenére fokozzák a sebességméréseket a környéken, új sebességmérési pontokat jelöltek ki, rendszeresen használják menet közbeni ellenőrzésekre a hatósági jelleggel nem ellátott rendőrautókat is.

Az utóbbi négy napban végzett ellenőrzéseken összesen 103 gyorshajtót találtak a budapesti rendőrök a hídon. 93 jármű sebességét álló helyzetből mértek le, illetve további tíz autóst meg is állítottak a helyszínen a mozgó autóból végzett traffipaxos ellenőrzés után. A heti Árpád hídi gyorshajtó-rekorder 129 km/órás sebességgel közlekedett, a megállított autósok pedig összesen 448 ezer forint közigazgatási bírságot, illetve 36 közlekedési előéleti pontot kaptak.

Bár az utóbbi időszakban jellemzően délután 6 és reggel 7 óra közt mérték a sebességet a BRFK, illetve a kerületi rendőrkapitányságok az Árpád hídon, az álló és mozgó autóból végzett ellenőrzésekre ezután is bármikor számítani lehet, hangsúlyozta Léránt Krisztián alezredes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!