Kiderült, mi okozta a balesetet a balatoni szuperkompon

2024. július 17. – 04:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) a Blikk kérdésére válaszolva elmagyarázta, hogy egész pontosan mi okozta a balesetet a balatoni szuperkompon hétfő délután.

Az incidens a szántódi kikötőben történt, miután az új kompról elkezdtek lehajtani az autók a kikötés után. Egy szemtanú szerint körülbelül húsz autó lehajtott a fedélzetről, amikor a komp hirtelen távolodni kezdett a parttól. Ezt későn vették észre, egy kisbusznak pedig nem sikerült lehajtani a hajóról, mert a lehajtó már nem volt a helyén, így a kocsi eleje összetört.

A Blikkhez eljuttatott közlemény szerint a hajó személyzete szakszerűen végezte a hajó kikötését, de kisebb műszaki probléma történt, „a kötélrögzítőben meglazult a kötélzet, ami miatt a hajó kismértékben eltávolodott a parttól”.

A hajó személyzete azonnal reagált, és visszakormányozta a hajót.

A közlemény szerint személyi sérülés nem történt, két gépkocsinál keletkezett kisebb anyagi kár, amelyek kártalanítása elindult.

A 45 méter hosszú és 11 méter széles kompok a Bahart eddigi legnagyobb utas- és járműbefogadó képességgel rendelkező hajói, 120 utast, 24 gépjárművet és 30 kerékpárt képesek egy időben szállítani. Az új kompokat két óriás katamaránnal együtt március 28-án avatták fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!