Busszal ütközött egy szabálytalan e-rolleres Dombóváron, 15 éves utasa életveszélyesen megsérült

2024. július 17. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett kedden délután egy elektromos rollerrel közlekedő 21 éves döbröközi fiatal 15 éves utasa Dombóváron, amikor két utca kereszteződésében a roller nekihajtott egy arra szabályosan közlekedő menetrend szerint haladó busznak – írja a Police.hu. A roller vezetője nem vette figyelembe a kihelyezett stoptábla jelzését, és megállás nélkül behajtott a kereszteződésbe.

A busz sofőrje észrevette a rollerest, de nem tudta elkerülni az ütközést. Az e-roller utasai lefejelték a busz első ajtaja melletti szélvédőt, és elestek. A roller 15 éves döbröközi utasa életveszélyes sérülést szenvedett, sofőrje könnyebben sérült meg. A rendőrség azt írja, hogy az e-rollerrel közlekedők semmilyen védőfelszerelést nem viseltek, és a járműre kötelező biztosítást sem kötöttek. Az új szabályozás szerint, mely július 16-án lépett hatályba, kötelező a felelősségbiztosítás az ilyen járművekre is.

A jogszabály szerint 14 km/h tervezett sebesség felett a 25 kilogrammnál nehezebb rollerekre biztosítást kell kötni, 25 km/h tervezett sebesség felett viszont tömegtől függetlenül mindegyikre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!