Nekiment a Coca-Colának Lázár János a magyar Fanták narancstartalma miatt

2024. július 16. – 23:01

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után újra Lázár János célkeresztjébe került a Coca-Cola: az építési miniszter egyszer már megvádolta azzal a multicéget, hogy szemetet ad el Kelet-Európában, most az bosszantotta fel, hogy kiderült, sokkal több narancs van az olaszországi Fantában, mint a magyarban, írja a 24.hu. Lázár a Facebook-oldalán kedden hosszú posztban írt az ügyről, egy törvénymódosítást is beígért.

„Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól! Az az állami hivatal, amelyik elfogadja azt a magyarázatot, hogy a gyártó szerint ezek a magyar igények – minden feladatára alkalmatlan, ahogyan az is, aki ezeknek a cégeknek gazsulál néhány újabb befektetésért, akkor, amikor a magyar emberek egészsége a tét”, írja.

Hétfőn számolt be arról a Pénzcentrum egy olvasóra hivatkozva, hogy több mint dupla annyi igazi narancslé van az olaszországi Fantában, mint a hazaiban, az íze és a színe is más. A különbség az összetevőkben is látszik, a legszembetűnőbb pedig az, hogy míg a hazai Fantában 5 százalék a valódi narancs, addig az olaszban 12.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!