Felforrósodott autóba zárt kutyákat és macskát mentettek a rendőrök a II. kerületben

2024. július 15. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Két kutyát és egy macskát találtak a rendőrök egy felforrósodott autóban – számolt be róla Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

„A II. kerületi rendőrkapitányság járőrei az Árpád fejedelem úton egy brit hatósági jelzésű járműre lettek figyelmesek, amelyben két kutyát és egy macskát hagytak magukra a rekkenő, 35 fokos hőségben. A külföldi tulajdonosokat a rendőrség előállította, és járőreink értesítették állatvédelmi referensünket, aki azonnal állatorvoshoz szállította a kiszolgáltatott állatokat” – írta.

Hozzátette, Lucifer, Hama és Shaka már jó kezekben vannak.

A mostani hőségben magától értetődőnek tűnhet, hogy a zárt autóban sem gyereket, sem állatot nem szabad hagyni, a rendőröknek mégis több esetben kellett már intézkedniük idén nyáron is.

A rendőrség ezért ismét felhívta a figyelmet arra, hogy minden ilyen esetben azonnal intézkedni fognak, és már a tulajdonos kiérkezése előtt be fogják törni az ablakot, ha gyereket vagy kutyát látnak az autóban. Ilyen esetekben az autó tulajdonosának nemcsak a javíttatás költségeire, de az állatkínzás miatt indított eljárásra is fel kell készülnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!