A vízbe fulladt egy külföldi vízibiciklis Siófoknál

2024. július 14. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Tragédiával végződött a balatoni vízibiciklizés szombaton. Négy külföldi fiatal Siófoknál betekert a mély vízig fürdőzni, és az egyikük egyszer csak elmerült a víz alatt. Egy közelben lévő vitorláson észlelték a bajt, és segítséget kértek telefonon.

A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett, de nem sokkal később befutott a helyszínre Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Rupert sürgősségi mentőhajója is. „Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből” – írják a szervezet Facebook-oldalán.

Azonnal megkezdték a férfi újraélesztését. „Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.” Az újraélesztés közben kihajóztak a siófoki kikötőbe, ahol már a mentőautó várta őket. „Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.”

A vízimentők azt kérik a balatoni strandolóktól, hogy figyeljenek oda a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára, és töltsék le BalatonHelp alkalmazást, amely segítségével gyorsabban lehet segítséget kérni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!