Riasztást adtak ki a zivatarok miatt északnyugatra

2024. július 12. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

Elsőfokú, zivatarok miatti riasztást adott ki a HungaroMet több északnyugati járásra péntekre. Ez egész Győr-Moson-Sopront, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Pest vármegyék északi részeit, Nógrád és Heves egyes nyugati járásait érinti. A hosszabb távra vonatkozó figyelmeztetésekben narancsszín szerepel Vas és Győr-Moson-Sopron mellett, citrom pedig Zala, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Budapest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyék esetén. A portál azt írja:

„Ma kora este, este a nyugati, északnyugati országrészt zivatarok érik el, melyek közt egy-egy hevesebb is lehet, közben az északi országrészben is előfordulhatnak néhol lokális zivatarok.”

Éjszaka a HungaroMet szerint csökkenhet a zivatarhajlam. Szombaton a Tiszántúlon is előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd estétől a nyugati országrészt érhetik el rendszerbe szerveződött zivatarok. Ezeket intenzív csapadék kísérheti (15-25 milliméter esővel), de akár jégeső is lehet. Viharos szél is előfordulhat, akár 60-80 kilométer/órával. Pénteken és szombaton is előfordulhat még durvább zivatar, amiben akár 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökések és 3 centiméternél nagyobb jégdarabok is előfordulhatnak.

Mindemellett marad a másod- és harmadfokú, azaz narancs- és piros színű figyelmeztetés a brutális hőség miatt szombatra is:

Forrás: Met.hu
Forrás: Met.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!