Pokorni: Nem adunk el ingatlant, nem kötünk meg 15 milliárdnyi közbeszerzést, mert gavallérok vagyunk

2024. július 10. – 07:57

Másolás

Vágólapra másolva

„A most megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte, hogy ne kössünk semmilyen közbeszerzést, illetve ne értékesítsünk ingatlanokat. (…) Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne, lehetne megkötni ezeket nem kötjük meg – nagyon gavallérok vagyunk”

– mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület leköszönő polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kovács Gergelyék valóban kértek ilyet, ám egy csomagban, például az építési szabályok módosításával együtt. Ezt a jelenlegi fideszes többség 11 nemmel leszavazta.

Azokat kötik meg, amik lejárnak szeptember 30-án, például a gáz- vagy villanyszerződéseket, vagy az óvodai, bölcsődei közétkeztetést érintőket. Ingatlanokat sem adnak el, ám az éves költségvetésbe már betervezték az ingatlankereskedést, ezért több ilyet előkészítenek, és így adják át az új vezetésnek, hogy könnyebb dolguk legyen. Jelzik majd, hogy ezekre szükség van, hogy a költségvetés sínen maradjon.

Pokorni beszélt arról a beruházásról is, amiben Tiborcz István egyik cége is érintett, és amiről Kovács Gergely azt mondta, hogy a június végi testületi ülésen megszavazták, hogy Tiborcz még nagyobb területet építhessen be.

Pokorni erre azt mondta, hogy valójában csökkent a beépített terület, több fás részt hagynak meg. Ezt korábban Kovács is belátta, de hozzátette, hogy szerinte a módosítás lényege, hogy azon a részen, ahol nem akarnak építkezni, ott csökkentik a beépíthetőséget, ahol pedig építkezni fognak, megnövelik.

Arra a kérdésre, hogy szerinte miért veszített a Fidesz a kerületben – és miért szerepelt olyan jól a Tisza Párt –, azt mondta, hogy azért, mert az emberek utálják a pártokat, és sok új szavazó számára a Fidesz egyenlő a hatalommal, ezért a fiatalos lázadás miatt a hatalom ellen szavaznak. Arról nem is beszélve, hogy Kovács szerinte egy antipártot épített, ami vonzó a pártokból kiábrándult szavazóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!