Életfogytiglant kapott a férfi, aki megfojtotta és felgyújtotta a barátnőjét és annak anyját

2024. július 9. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2018-ban Kaposváron megfojtotta barátnőjét és annak anyját, majd rájuk gyújtotta a lakást – írja közleményében a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

Az ügyészség szerint a palesztin származású izraeli férfi 2018-ban ismerkedett meg egy Németországban tanuló kaposvári nővel, akivel aztán Kaposvárra költöztek. A kapcsolat nem volt felhőtlen, a férfi állandóan féltékenykedett barátnőjére és agresszívan viselkedett vele. Ezért a nő szakított is a férfival, de pár nap múlva kibékültek, aminek az anya nem örült.

Nem sokkal később a férfi, aki egy külön albérletben lakott barátnőjétől és annak anyjától, a nők lakásában aludt, majd hajnalban fölkelt és megfojtotta mindkét nőt. Ezután, hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta a lakást, majd kiállt az erkélyre és segítségért kiáltott. A kiérkező tűzoltók kikísérték a lakásból, ezután nem sokkal pedig vissza is utazott Izraelbe. A rendőrök időközben megállapították, hogy a lakásban égett két nő nem a tűzben vesztette életét, és a férfi lett a fő gyanúsított. Őt 2021-ben nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az izraeli hatóságok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!