Álmukban fojtott meg két magyar nőt Kaposváron egy izraeli férfi, tényleges életfogytiglant is kaphat

2024. április 21. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

2018 októberében lakástűzhöz riasztották a kaposvári katasztrófavédelmet. A tűzoltók betörték a belülről bezárt ajtót, az égő lakásban két halott nőt és egy életben maradt férfit találtak. A magyar nők – anya és lánya – a szobáikban, az ágyon fekve voltak, míg az izraeli állampolgárságú, de a sajtó szerint arab származású férfi az erkélyre menekült a tűz elől. A férfi 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a magyar lánnyal, hamar összejöttek, és Kaposváron béreltek lakást a lány édesanyjával.

Az eset után a férfi azt mondta, hogy tűz ütött ki a lakásban, amit a hatóságok először el is hittek. Később azonban arra jutottak, hogy a nők nem a tűztől haltak meg, hanem azért, mert álmukban megfojtották őket. Mire ez kiderült, az izraeli férfi elszökött az országból, és visszautazott Izraelbe.

Távollétében kivizsgálták az ügyet, és arra jutottak, hogy az anyát és a lányt tényleg ő fojtotta meg. Ezt támasztja alá, hogy:

  • a lakáson belül három egymástól független tűzgóc volt, ami arra utal, hogy valaki szándékosan gyújtogatott;
  • a nők az ágyukban feküdtek, amikor megtalálták őket, márpedig nem valószínű, hogy ne ébredtek volna fel arra, hogy a lakás kigyulladt;
  • a halálukat fojtás okozta;
  • a lakás belülről kulccsal be volt zárva, tehát nem valószínű, hogy valaki más bemehetett volna oda;
  • ezeket három orvosszakértő és három tűzszakértő egymástól függetlenül megerősítette.

A férfit távollétében egyszer már életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, később újrakezdődött a per, amelyben idén márciusban hirdettek ítéletet. Akkor több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A férfi végig tagadta a vádakat, és még mindig azt állítja, hogy a lakás magától gyulladt ki, hármuk közül pedig csak ő tudott az erkélyre menekülni. Ügyvédjével ezért a felmentésért fellebbeztek.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, kezdeményezte, hogy a férfit közveszély okozása miatt is ítéljék el, valamint zárják ki a szabadon bocsátás lehetőségét. A fellebbviteli főügyészség fenntartotta a fellebbezést, ha a bíróság nekik ad igazat, akkor a férfi tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!