A hőség miatt nem a levegőből, hanem földről irtják a szúnyogokat a héten

2024. július 8. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét megye 345 településén és Budapest hat kerületében (III., IV., XIII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 74 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a katasztrófavédelem szakemberei, de a hőség miatt ezúttal nem a levegőből, hanem földi módszerrel, platós kocsira rögzített permetező berendezéssel, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt írták, hogy a földi permetezéseket napnyugta után végzik, így a hőségriasztás sem zavarja a folyamatot. A Duna teljes szakaszán, a Szigetközben, Komárom térségében, a Dunakanyar településein, Budapest érintett kerületeiben, Csepel-szigeten, Dunaújvárosban, Szekszárdon, Baján és Mohácson lehet majd a szúnyoggyérítő platós kocsikkal találkozni. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád és Zala vármegye több településén is lesznek földi kezelések. A helyszínekről egy térképet is közzétettek.

A Katasztrófavédelem hangsúlyozta, hogy a szúnyoggyérítés eredményességét segíti, ha felszámoljuk a kertekben kialakult szúnyogtenyészeteket.

A Katasztrófavédelem még júniusban kezdte el a szúnyoggyérítést biológiai módszerekkel és emberekre ártalmatlan irtószerekkel, akkor húszezer hektáron irtották a szúnyogokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!