Megint a független jelölt nyert a részben megismételt nagytarcsai polgármester-választáson

2024. július 7. – 22:04

Másolás

Vágólapra másolva

Július 7-én megismételték a polgármester-választást Nagytarcsa 4-es szavazókörében. Ahogy június 9-én, úgy most is a függetlenként induló Barna Ervin nyert, de ezúttal nagyobb különbséggel, a szavazatok több mint 76 százalékát ő szerezte meg az érintett szavazókörben. Az összes szavazókört nézve 192 szavazattal többet kapott mint vetélytársa, Kiss Attila, az Együtt Nagytarcsáért Egyesület jelöltje. Júniusban még csak 39 szavazatnyi különbség volt Barna és ellenfele, Kiss Attila, az Együtt Nagytarcsáért Egyesület jelöltje között.

Az érintett szavazókörben a polgármester-választás megismétlésére azért volt szükség, mert június 9-én gyanús körülmények között letört az egyik szavazóurna lezárását biztosító fül. Emiatt támadta meg a Kúrián a polgármester-választás eredményét az alulmaradó Kiss Attila, aki 2022-ben még fideszes színekben indult az akkori nagytarcsai időközi választáson.

A Kúria végzése szerint valóban voltak furcsaságok a június 9-i szavazással kapcsolatban a nagytarcsai 4-es szavazókörben. Délelőtt 11 után nem sokkal jegyzőkönyvet vettek fel a szavazatszámláló bizottság tagjai arról, hogy az egyik urna felnyitható állapotban van, így azt le kellett zárni, de később újra használták. Ennek a jegyzőkönyvnek viszont maga a jegyzőkönyvvezető mondott ellent, aki pár nappal a választások után azt állította, hogy a szavazóurna mégse volt kinyitható állapotban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!