Forgalommal szemben hajtottak fel az Árpád hídra, hárman meghaltak a frontális balesetben

2024. július 3. – 23:23

frissítve

Forgalommal szemben hajtottak fel az Árpád hídra, hárman meghaltak a frontális balesetben
A balesetet okozó sérült taxi az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Három autó ütközött össze szerda késő este a budapesti Árpád hídon – írja a Katasztrófavédelem honlapja. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A rendőrség szerint hárman meghaltak, többen megsérültek a balesetben.

A rendőrség azt írja: „Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán 2024. július 3-án 22 óra körül”.

A tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. A beavatkozás idejére lezárták az Árpád hidat, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is érintette – írták a tűzoltók.

A képeken látszik, hogy az egyik autó szinte kettészakadt az ütközésben, illetve két taxi is részese volt a balesetnek.

Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, az ORFK nem kívánt nyilatkozni, a BRFK azt írta: „Bővebb tájékoztatást a későbbiekben adunk.”

A rendőrség csütörtökön 11 órától tart sajtótájékoztatót a Teve utcai Rendőrpalotánál a balesettel kapcsolatban

– írta a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2023. július elsején gázolt halálra egy gyorshajtó egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Az eset után felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene büntetni, a gázoló azonban mostanra szabadon mozoghat Budapesten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!