Magyar Péter kérésére pénzzel támogatta Bojár Gábor a Tisza Pártot

2024. július 2. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Elismerte Bojár Gábor Graphisoft-alapító a Media1-nek, hogy anyagilag támogatja a Tisza Pártot. Bojár a lapnak elküldött levelében azt írja, bár nem ért mindenben egyet Magyar Péterrel, úgy látja, hogy neki nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak, beleértve az értékrendjükben hozzá közelebb álló pártokat is. „Ezért vállaltam kérésére az anyagi támogatást, különös tekintettel arra is, hogy eddig még országgyűlési választáson nem indult és így – ellentétben az összes parlamenti párttal – semmiféle állami támogatásban nem részesül.”

Az összegről Bojár azt írta, meghaladja a félmillió forintot, így a párt beszámolójában meg fog jelenni, de a pontos adat nyilvánosságra hozatalát Magyarékra bízza, nem akarja megelőzni őket. „Annyit elárulhatok, hogy messze nem akkora összeggel, hogy a kérdésfeltevésben megjelenő feltételezés helytálló legyen, miszerint »kapcsolatba hozható lennék Magyar Péterrel«, sugallva, hogy én állok mögötte anyagilag.

Őszintén remélem, hogy nem az én támogatásom a legnagyobb.”

Bojár arról is beszélt, hogy a rendszerváltás óta mindig támogatott az értékrendjükben hozzá közel álló pártokat és civil szervezetüket, ezt nem üzleti befektetésnek, hanem polgári kötelességnek tartja. Magyar sok olyan dolgot mond, ami a milliárdostól távol áll, de Bojár szerint a tevékenysége árt a Fidesznek, és „ez most mindennél fontosabb volt”.

A lap a Tisza Pártot is kereste azzal kapcsolatban, hogy milyen magyar milliárdosok segítették jelentősebb pénzösszeggel vagy más módon a pártot, de nem kapott választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!