Újabb készenlét Ferihegyen: műszaki hiba miatt tűzoltók vártak egy gépet

2024. július 1. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az Air France Párizsból Budapestre érkező járatának személyzete a fékrendszer hibajelzése miatt jelentett sürgősségi helyzetet a budapesti repülőtér megközelítésekor. Leszállás után a gépet a tűzoltók átvizsgálták, majd a pilóták a kijelölt állóhelyre gurultak vele – írja az Airportal. A Liszt Ferenc reptéren hétfő hajnalban egy kényszerleszállás miatt egyszer már készenléti állapotot kellett elrendelni.

A lap szerint az AF 1494-es számú, Párizs-Budapest járatának személyzete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése közben jelentette az Airbus A320-200-as gép fékrendszerének potenciális meghibásodását a közel körzeti forgalmi irányításnak. A pilóták úgynevezett elsőbbségi kezelést (pan-pan) kérték, és azt, hogy a futópálya mellett már álljanak készenlétben a tűzoltók.

A gép 19 óra után néhány perccel biztonságosan leszállt, majd a repülőtér tűzoltói átvizsgálták az Airbust. Végül tűzoltók kíséretében a gép a kijelölt állóhelyére gurult. A fedélzeten személyzettel együtt összesen 175-en utaztak. A jelzett meghibásodás nem volt javíthatatlan, mivel a visszaúti járat este fel is szállt. Az AF 1495 számú járat indulását folyamatosan későbbre tolták, végül este kilenc után, 2 óra 20 perces várakozás után indult el Budapestről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!