Egy időre készenléti állapotot kellett elrendelni a Liszt Ferenc repülőtéren hajnalban

2024. július 1. – 05:57

Másolás

Vágólapra másolva

Rosszul lett egy utas, ezért megszakította útját és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a British Airways Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban, a gép túlhevült fékrendszere miatt egy időre készenléti állapotot is elrendelt az irányítótorony – közölte a Budapest Airport hétfőn hajnalban. A gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt volt túlsúlyos, ezért a földet érés után túlhevült a fékrendszere, így amikor beállt az állóhelyre, tűzoltók kezdték meg a fékek hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek.

A gép fedélzetén utazó 273 utast és a 13 fős személyzetet azonnal leszállították, a reptér MTI-ben megjelent közleménye szerint az utasok néhány perc alatt elhagyták a gépet. Hajnalban még a terminálon várták a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban.

Kerestük a Budapest Airportot, hogy megtudjuk, mi történt az utasokkal, azt válaszolták hétfő reggel fél 8 előtt nem sokkal, hogy a gép hajnali 2-kor fel tudott szállni Budapestről, és az utasokkal a fedélzetén el tudott menni Hongkongba.

A Budapest Airport korábban azt írta, hogy a gép túlhevülése miatt külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Azt az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!