Elkészült az Örs vezér téri zebra, mostantól át lehet sétálni a Kerepesi úton

2024. június 29. – 15:09

Elkészült az Örs vezér téri zebra, mostantól át lehet sétálni a Kerepesi úton
Forrás: BKK

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült az Örs vezér tere zuglói és kőbányai oldalát összekötő új zebra – jelentette be a BKK. A teret kettévágó Kerepesi úton korábban csak az aluljáróban, a Sugár és Árkád közötti hídon, vagy több száz méter kerülővel lehetett átkelni.

A zebra megépítése azért is volt indokolt, mert az érintett helyszínen a villamos mellett eddig is volt biciklis átkelő. A gyalogosok közül sokan ezt használták, de mivel a zöld jelzés hosszát a bringásokhoz állították, sokan átkelés közben kaptak pirosat. A közlekedés rendjét tehát most a gyalogosok eddigi igényeihez igazították.

A zebra közepére építettek egy járdaszigetet is, hogy a lassan haladók meg tudják várni a következő zöldet az út közepén. A BKK szerint az „új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősebbek haladását, illetve a babakocsival, csomagokkal közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.”

Forrás: BKK
Forrás: BKK

Az Örs vezér téri zebra építését még a választási kampány közben jelentette be a BKK. Vitézy Dávid, az LMP (és a Fidesz) jelöltje akkor „kampányzebrának” minősítette azt. Szerinte ha ő nem indult volna el a választáson, a BKK nem csinált volna ilyen beruházásokat.

A BKK közleményében kiemeli: az utóbbi időben a város számos pontján új gyalogos átkelőket jelöltek ki: „zebrák épültek az M3-as metró felújításához kapcsolódva az Üllői úton, a Váci úton és a Nyugati téren, továbbá a Blaha Lujza téren, a Boráros téren, az Orczy úton. Hiánypótló beruházás volt a Rákóczi úton kialakított gyalogos-átkelőhely, amelyik a Szentkirályi utcát és a Kazinczy utcát kapcsolja össze, valamint a Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötő zebra az Astoriánál.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!