Újra ingyen lehet strandolni a Római-parti Plázson

2024. június 28. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Június 28-tól, azaz péntektől ismét fürödhetünk a Dunában Budapest egyetlen ingyenes szabadstrandján, írja honlapján a III. kerületi önkormányzat. A kijelölt partszakasznál mindennap 10 és 19 óra között lehet fürdeni, kizárólag a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területen. A római-parti strand szezonja idén is augusztus 20-ig tart majd.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a plázs megnyitása előtt idén is szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatokat végeztek el az érintett szakaszon, és ezt a strand nyitva tartása alatt újra és újra megismétlik majd. Azt írták, hogy amint az ellenőrzések azt mutatják, hogy a Duna vízminősége nem felel meg a biztonsági sztenderdeknek, a strandot azonnal lezárják, és csak akkor nyitják meg újra, ha a mérőszámok alapján garantálni tudják a megfelelő vízminőséget.

A Plázs színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is biztosít a strandolóknak.

Kiss László, a III. kerület június 9-én újraválasztott polgármestere csütörtökön egy hangulatvideót posztolt Facebook-oldalára a strand nyitásáról:

A hétvégén jól jöhet a strandolási lehetőség azoknak, akik a fővárosban maradnak: a HungaroMet előrejelzése szerint a szombaton és vasárnap napközben is 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatnak a budapestiek.

A Római-parti Plázsnak az idei lesz a negyedik szezonja, a 2021-es megnyitásáról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!